Forest-House-chernevclima

Почти всеки си мечтае за едно такова място, нали? Наричаме го „натурално“, „естествено“, „еко“, „пречистващо“ и т.н

Искаме поне за няколко дена да можем да се потопим в зеленото спокойствие и чистия въздух. Но за съжаление реалността е друга. Здраво вкопчили се в индустриалния прогрес на нашето съвремие, сме принудени да платим цена, която за някои се оказва дори непосилна. Така наречената „урбанизация“, ни дава много, но и ни взема много. Имаме равни и чисти пътища (доста относително за България), но зелените площи вече са „защитен вид“. Имаме електричество което ни да възможност да захраним всички онези неща, които ни осигуряват ежедневните удобства и от които дори сме станали зависими, но за това е необходимо да работят електро-централи, които „отравят‘ въздуха който ние дишаме. И когато всеки от нас отвори прозореца за да „влезне малко чист въздух“, дава ли си сметка какво всъщност „пуска“ в дома си?

Clean-Air-chernevclima 

И разбираме ли, че единствената защита за нашия организъм се явяват белите ни дробове? Те са филтъра на въздуха който приемаме и който след това циркулира като кислород, в цялото ни тяло. Но има една сериозна подробност! Ако всеки един друг филтър може да бъде сменен……..

Разбираме ли сега сериозността на всичко? Ако все още някой не осъзнава за какво става въпрос, ето една препратка от външен източник:

България е на първо място по заболеваемост на белодробните болести. Това съобщи д-р София Ангелова – председател на Сдружение „НАПББ“.

Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) е вече на трето място като причина за преждевременната смърт заедно с катастрофите. Около 5-10% от населението е болно от ХОББ, но само 75 000 човека се лекуват.

 

Ако вече всички сме съгласни, че имаме сериозен проблем за решаване, то със сигурност се заражда и следващия въпрос.

„Какво можем да направим?“

 

Как да се справим с проблема?wondering_chernevclima

Може би отговора на този въпрос не е еднозначен. Но едно от решенията, е да имаме в дома си(офиса) въздухопречиствател(въздухоочистител). Това е уред, който чрез филтрация успява да елиминира праховите частици, полените, вредните газове и миризми и дори отровни съставки, които се съдържат във въздуха. На пазара има различни по големина и технически характеристики продукти. Така понякога става трудно човек да се ориентира в голямото разнообразие на марки, спецификации и всичко останало. По тази причина, в следващите редове, искаме да хвърлим малко повече светлина около тази тема.

 

 

Принцип на действие

И така. Как работи въздухопречиствателя?

Принципа на действие не е сложен. В уреда има инсталиран вентилатор (турбина), който засмуква въздуха в помещението и го прекарва през филтър, като по този начин се осъществява „очистването“.

„Е, тогава каква разлика има кой модел ще изберем?“ – ще попита някой.

Сега ще дадем отговор и на този въпрос. И дори направо ще го слеем и с отговора на:

„С какво въздухопречиствателя Lg PuriCare превъзхожда останалите въздухопречистватели на пазара?“

Въпреки че принципа на действие не изглежда сложен, има подробности които не трябва да бъдат подминавани. Първата и най-важна от тях, е филтъра който е монтиран в уреда. И за да не изпадаме в технически подробности, ще дадем следния пример. Ако затворим един човек в една стая, в която има наситен задушлив въздух, то за човека определено ще има значение дали е сложил на лицето си, ръка, салфетка, тънка памучна кърпа или някаква специална материя, която може да „задържи“ елементите които предизвикват задух. По същата причина, наличието на филтър не гарантира автоматично елиминирането на вредните съставки във въздуха. Във въздухопречиствателя LG PuriCare има инсталирани два  360 градусови филтъра, които освен заради формата на продукта, са проектирани по този начин за да могат да осигурят максимална филтрация. Те са съставени от по две части. Външната част абсорбира праха и алергените и премахва 99% от фините твърди прахови частици. Вътрешната част премахва домашни миризми, смог и вредните химикали като формалдехид. В днешно време, когато повечето мебели се изработват от ПДЧ материал това е много важна функция. Може би вече знаете, че лепилото което се използва за слепване на ПДЧ-то, съдържа в себе си формалдехид, който е отровен и може да предизвика алергии и заболявания на дихателните пътища. LG PuriCare е първия въздухопречиствател, който елиминира тази съставка и така предпазва вас и вашите деца от вредното му влияние.filtyr_chernevclima

Благодарение на иновативната 360 градусова форма, засмукването на въздух става буквално от всякъде а не само от предната или задната страна, както е при конвекционалните въздухопречистватели. Това означава, че за постигането на максимални резултати, уреда вече не трябва  да бъде позициониран в средата на помещението. Вие можете да поставите LG PuriCare там където ви харесва най-много. Мощния му аксиално-центробежен вентилатор с V-образна дюза може да достави пречистен въздух на 7,5м. Това е възможно благодарение на повдигащия се бустер (усилвател), който засмуква подавания от основния вентилатор поток, усилвайки го неколкократно.

360°_prechistvane_chernevclimacleanbooster_chernevclima

Грижа и за най-малките

Сигурно всеки от нас си е играл на пода като малък? И сега това е любимо място на по-малки и по-големи деца. Но малко известно е, че съдържанието на твърди фини прахови частици е най-голямо именно там. За това от LG са помислили и за това.

PuriCare е висок 1,07 метра и се състои от две нива. Това е предимство защото за разлика от конвекционалните въздухопречистватели, той успява да разпръсне чистия въздух по-близо до височината на човешкия ръст. Но освен от най-горната си част, PuriCare разпръсква свеж въздух и през отвори в средата, които са насочени към ниската част на помещението, там където се заиграват децата. Така долния филтър не само повишава ефикасността на уреда а и осигурява защита на детските дробове.

baby_chernevclima

 

Smart Sensor and Display

Друга отличителна черта на LG PuriCare е PM1.0&Gas Sensor System.

PM1.0 е сензор който засича прахови частици с размер 0~2.5 μm. А Gas сензора е този който отговаря за неприятните миризми. Тези два сензора автоматично регулират скоростта на въздушния поток в зависимост от нивото на замърсяване. Информация от тях се показва на умния дисплей от който се извършва и управляването на устройството. Приятна светлинна индикация тип „ambilight”, визуализира състоянието на въздуха. Различните цветове показват нивото за замърсяване и наличието на миризми в него.

smartdisplay_chernevclima

 

Гъвкаво управление със Smart ThinQ

Smart ThinQ е приложение с което можете да управлявате и извършвате мониторинг на въздухопречиствателя. Освен че имате пълен контрол върху работата на уреда дори когато не сте у дома, чрез него може да наблюдавате състоянието на въздуха и да правите анализ, като следите натрупаните данни назад във времето. Това е не само удобно, но и полезно.

Друго удобство на интернет управлението е възможността да включите уреда при тръгване от работа примерно и когато се приберете, ще се наслаждавате на чист и свеж въздух у дома.

smartthinq_chernevclima

 

Както вече споменахме, въздухопречиствателя е едно от нещата с които можем да подобрим нашата среда на живот. Но за да имаме по-оптимални резултат, трябва всички заедно да започнем да работим в тази насока. Защото нашия дом или нашия офис са само едно от местата на които прекарваме времето си. Но пък точно и за това, наличието на такъв тип уред става почти задължително. Защото няма по-ценно от здравето!

 

Повече техническа информация за въздухопречиствателя LG PuriCare AS95GDWV0 можете да намерите ТУК